Arrangerede ægteskaber

For langt de fleste mennesker i verden, gælder det om at finde den eneste ene at dele fremtiden med. Men alt afhængigt af, hvor i verden du befinder dig, er der stor forskel på hvem ?den eneste ene? er. Her i Danmark har de fleste nok svært ved at forestille sig at.

For langt de fleste mennesker i verden, gælder det om at finde den eneste ene at dele fremtiden med. Men alt afhængigt af, hvor i verden du befinder dig, er der stor forskel på hvem ?den eneste ene? er. 

Læs mere om bryllup her

Danmark

Her i Danmark har de fleste nok svært ved at forestille sig at være gift med en, man ikke elsker og er forelsket i. Men faktisk skal vi ikke længere end godt 100 år tilbage i tiden, før man finder helt andre betingelser for mange ægteskaber. Dengang var det ofte fornuften frem for følelserne, der bestemte et ægteskab ? og faktisk er der et gammelt ordsprog, der siger at; hvis ikke man kan få den man elsker, må man lære at elske den man får.
Dette lyder for mange danskere i dag ret urealistisk, da holdningen i dag er, at kærlighed og forelskelse er den eneste rigtige måde at finde sin ægtefælle på.

Men sådan er det ikke i alle kulturer ? og faktisk findes der rundt om i verden mange kulturer og traditioner, der gør, at ægteskabet bygges op på en helt anden baggrund end forelskelse.

Knald dygtig bryllupsfotograf


Der er mange steder i verden, hvor der bruges arrangerede ægteskaber. Og i modsætning til hvad mange tror, har et arrangeret ægteskab ikke noget med religion at gøre, men derimod med kultur og traditioner. ? I et land som Indien finder arrangerede ægteskaber bl.a. sted indenfor både kristne, hinduer samt muslimer.

Miss Betty bloggen

Et ægteskab kan arrangeres på mange måder

Et ægteskab kan arrangeres på mange måder. I nogle tilfælde er det forældrene eller andre familiemedlemmer, som finder en passende ægtefælle, som sønnen eller datteren så kan vælge at sige ja til. I andre tilfælde vælger de unge selv. De gifter sig dog ikke, før deres forældre har sagt god for den, de har valgt. Men som hovedregel bestemmer de fleste unge selv, og har også ret til at sige nej, hvis deres forældre præsenterer dem for en mulig ægtefælle, som de ikke har lyst til at gifte sig med.

Den populære Glimmer blog

Et tvangsægteskab

Trods dette sker det desværre også jævnligt, at folk mere eller mindre tvinges ind i et uønsket ægteskab. Nogle trues til at gifte sig, måske fordi det er mest fordelagtigt for resten af familien. Andre presses mere eller mindre ind i ægteskabet og føler så stærkt et pres fra familien, at de gifter sig med vedkommende, som familien finder, er den rette.
Det skal dog understreges at der er forskel på at arrangeret ægteskab og et tvangsægteskab. Et tvangsægteskab er arrangeret af forældrene, men imod børnenes vilje ? hvorimod et arrangeret ægteskab er med børnenes accept af forældrenes valg.

Der er ingen tvivl om, at de fleste danskere finder, at denne måde at arrangere ægteskab på, er helt forkert, og mener at det må være forfærdeligt at leve i et kærlighedsløst forhold.
Men der er jo altid to sider af en sag, og tilhængere af arrangerede ægteskaber, mener ikke, at et sådan forhold kan kaldes kærlighedsløst, da kærligheden og forelskelsen nok skal komme efterhånden som parret lærer hinanden at kende. 

Landskendt bryllupsforum

skilsmisse

Men fakta er, at lige så svært som vi danskere har ved at se det rigtige i arrangerede ægteskaber, hvor man ikke altid selv vælger sin partner. Ja lige så svært kan folk fra andre kulturer have, ved at se det rigtige i den måde, som vi danskere ofte indgår ægteskab på.
Og med god ret kan de vel egentlig stille ligeså mange spørgsmål til vores måde som vi kan til deres. For hvis vores måde er så god, hvorfor lever flere og flere unge danskere så som singler og, hvorfor ender så mange ægteskaber i skilsmisse?

I Danmark lægger vi stor vægt på at kunne vælge frit. Men mon ikke de fleste går med en lille flig af håb om, at den som man forelsker sig i, også kan accepteres af venner og familie? Måske er det netop dette faktum der gør, at mange arrangerede ægteskaber også fungerer fint, for her er ægtefællen jo accepteret fra dag et?

Bryllup Online Danmark